Okategoriserat, United arab emiratets

Vilken är världens högsta byggnad?

Posted on

Ju längre fram i tiden vi kommer desto högre bygger vi, antingen för att spara plats på marken vad vet jag. Ganska fascinerande är det ju! Jag har besökt många av de höga byggnader som finns runt om i världen bland annat Empire State Building, Eifeltornet, Rockefeller center, Lutande tornet i Pisa med många fler. Men dessa byggnader bleknar i jämförelse med världens högsta byggnad.

Vilken är världens högsta byggnad?

Världens högsta byggnad är idag Burj Khalifa med sina otroliga 828 meter och 164 våningar. Man kan knappt tro att det är sant! Jag har själv varit där och man kan knappt förstå att man är så högt upp. De två sista våningarna nås endast med trappor och dessa våningsplan är inte alls så stora som de under.

Att göra i Burj Khalifa

I Dubai Mall hittar du entrén till jättebyggnaden Burj Khalifa. Denna shoppinggallerian är förövrigt världens största shoppingcenter. På bottenplan i Burj Khalifa kan du se en utställning av världens högsta byggnader där man kan se hur Burj Khalifa förhåller sig till andra skyskrapor i världen.

På våning 124 hittar du utsiktsplatsen och från bottenvåningen tar de 90 sekunder att nå till våningen. Hur coolt? Väl framme ser man bara myller av bilar och allt blir så litet när man är så högt upp. Det är nästan lite läskigt kan man tycka.

Kan man bo i Burj Khalifa?

Svar ja! Man kan faktiskt bo i denna fantastiska byggnad. Burj Khalifa invigdes 2010 efter bygget av konsortiet Emaar med Samsung som entreprenör. Idag hittar du både hotell, kontor och bostäder i Burj Khalifa.

Om man önskar och törst (hehe) kan man gå utomhus i tornet. Denna utomhusterass är omgiven av höga glasväggar. Här uppe har du en fantastisk utsikt.

Middag i Burj Khalifa

Om du ändå tänkt att besöka Burj Khalifa så tycker jag att du ska boka bord på den lyxiga restaurangen Atmosphere som ligger på våning 122. Denna restaurang är världens högst belägna restaurang i världen. Om du önskar bord får du vara ute i god tid 🙂

Burj Khalifa pris 

Nästintill alla som besöker Dubai vill se och komma in i Burj Khalifa, så även här gäller det att vara ute i gd tid. Boka plats gör du online. Jag skulle rekommendera att vara ute minst en månad i förväg.

Ett besök på “At the top” i Burj Khalifa, kostar omkring 340 kronor för vuxna och cirka 250 kronor för barn (4-12 år). På förmiddagen är det en aning billigare än på kvällen.

Man kan även boka ett besök på “At the top Sky” priset för detta är cirka 1000 kronor per biljett, både för barn och vuxna. Då får man besöka det högsta observationsdäcket utomhus i världen, på våning 148.

Hoppas ni gillade detta inlägg. Nu vet ni vilken världens högsta byggnad är 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *