Italy, Milan

Milano Guide / Milano Tips

Posted on

Hej fina ni <3
Här kommer en liten Milano guide som jag skrivit ihop till er. Hoppas ni gillar den. Om ni har saker att lägga till får ni väldigt gärna slänga iväg en kommentar eller två.

Resa till Milano

Givetvis är det smidigast att ta flyget till Milano. Jag ha varit där två gånger och ena gången åkte jag till flera ställen i Italien och då bilade jag faktiskt hit. Andra gången jag reste till Milano tog jag flyget direkt ifrån Arlanda. Om jag inte minns helt helt fick jag lägga ca tre tusen på en biljett, tur och retur.  För en weekend i Milano gör du nog bäst i att ta flyget än att bil / åka tåg.  Från Stockholm flyger Norwegian, SAS och Ryanair direkt till Milano, så om du bor som jag i Stockholm har du en hel del att välja på.

Boende i Milano
I Milano går man överallt, nästintill i alla fall. Det är en mycket smidig stad att ta sig runt i. Både till fots, cykel eller med spårvagn. Jag tycker att alla områden innanför den så kallade gula ringen är centralt att bo i. Kolla Google maps så förstår ni precis vad jag pratar om 🙂

Äta och dricka i Milano
I Milano kryllar det av fantastiska fik, restauranger och takterasser och INTE MINST gelatobarer..
Här kommer mina tips:

 • Frijenno Magnanno – Via Benedetto Marcello, 93, 20124 Milano
  Detta är en magisk restaurang som ligger i hjärtat av Milano. Boka bord i mycket god tid.

  PRISKLASS – 147 kr – 294 kr
  KÖK:
  Italienskt, Pizza, Fisk och skaldjur, Från Medelhavet
 • Dry – Viale Vittorio Veneto, 28, 20124 Milano
  Fantastisk pizza. Denna restautrang är ett måste When in Milan.. Omg.

  PRISKLASS 150-300 Kr
  KÖK:
  Italienskt, Pizza, Från Medelhavet, Europeiskt
 • Fancy Toast – Via Vittor Pisani 13, 20124 Milano
  Detta café eller frukostställe är amazing om du som jag gillar toast. Hit gick vi en dag för att äta vår andra frukost. så gott och så mysigt.

  PRISKLASS
  22 kr – 269 kr
  KÖK:
  Amerikanskt, Café
 • Gelato, gelato och gelato. Italien har ju världens bästa glass och BRA gelato kan ni hitta i varje hörn. Men favoriten måste vara den lilla gelato baren inne i Galleria Vittorio Emanuele. Mums.

Mina topp tre måsten i Milano:

 • Besök Duomon.
  Det är ett måste. Vill du ta coola och ensamma bilder vid den pampiga katedralen skulle jag rekommendera att vara där tidigt. Alltså mellan typ 06-07 på morgonen. Du är du ensam med alla duvor.Det kostar en slant att gå upp i Doumon, men det är helt klart värt det. Detta är den mäktigaste kyrka du kommer skåda.För att komma upp till toppen av dem 157 meter höga kyrkan kan man antingen ta en hiss, eller gå ett antal hundra trappsteg. Vi valde trappan på grund av min hissrädsla. Dock är det oerhört klaustrofbiskt i den smala trappan. Men det grejar du! Ta med en vattenflaska bara.
  Tips två: Ha täckande kläder på dig på grund av respekt. Du kommer inte in om du har öppna sandaler, bara axlar eller typ badshorts.
  Tips tre: Köp biljetter innan. Då slipper du dem långa köerna

Klicka här för att boka biljetter – du slipper köerna på plats

Klicka här för att boka en gudidad tur i Duomon 

 • Besök Galleria Vittorio Emanuele II
  Jag fick tårar i ögonen när jag fick syn på denna galleria. Det är det vackraste jag sett. Gallerian är från 1800-talet och fylls enbart med dyra butiker som tillexempel Prada och Louis Vuitton. Vi var här alla dagar haha. Vi åt deras gudomliga gelatoglass, shoppade på Louis Vuitton och beundrade arkitekturen.
 • Drick Aperol Spritz på Terazza aperol
  Ni hittar Terazza Aperol på piazza del Doumo. Precis intill Galleria Vittorio Emanuele. Här rekommenderar jag att haffa en plats tidigt. Vi var här när dem öppnade för att få en bra plats ute på terassen. Här har man en fin utsikt till Doumon samtidigt som man dricker de godaste drinkarna.
 • Navigli 
  När jag är ute och reser är jag väldigt förberedd och påläst om vad som är värt att se och besöka. Sist jag besökte Milano var jag ju tvungen att återigen ta mig till platsen “Navigli Lombari” även kallt för lilla Venedig. Denna plats är känd för sina kanaler och god mat. Vi käkade en sen tre rätters lunch och njöt av utsikten. Kanalerna är så fina och denna plats är verkligen värd att se. Maten var så god och det var en fröjd för ögat att se alla vackra hus <3

Dessa fyra ställen som jag rekommenderat ligger precis intill varandra och alla är så värda att se/uppleva. Är det något annat ni vill veta om Milano så är det bara att fråga. Jag kanske inte kan allt, men svarar på det jag kan:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *