London

Varför täcktes Big Ben?

Posted on

Det har varit mycket funderingar till varför Big Ben plötsligt täcktes över med byggnadsställningar och plast. Men NU, fem år senare när renoveringen är klar har man fått reda på varför Big Ben renoverades. Tydligen så skadades tornet så kraftigt av bomberna under andra världskriget så att man för fem år sedan var tvungen att renovera byggnaden. Jag känner mest att det var tur att Big Ben överlevde det tyska anfallet då bomberna regnade över staden.

Big Ben Fakta

Big Ben är ett 96 meter högt klocktorn som skapades av Augustus Welby Pugin. Byggstarten av tornet skedde den 28 december 1843.
Namnet Big Ben är ett smeknamn på på the Great Bell – klocktornets stora slagklocka.
Klockan Big Ben används för att slå heltimmar, medan de mindre klockorna slår heltimme, kvart över, halvtimme och kvart i.
Klocktornet har blivit en av de mest kända symbolerna för London och ett måste att se under besöket. Trots att tornet är en av världens mest berömda turistattraktioner är det inte tillåtet för turister att gå in i tornet.
I tornet finns ingen hiss utan endast en trappa med 334 trappsteg

Klockan heter sedan 2012 heter Elizabeth Tower

År 2017 blev klockan tyst i samband med en reparation, men nu ska klockan vara igång igen. Big Ben är redo att visas för turister igen. Dessa bilder tog jag den 23 maj 2022

Källa Wikipedia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *