Stockholm

Körsbärsblomningen i Kungsträdgården (Stockholm)

Posted on

Kungsträdgården, som ligger mitt i centrala Stockholm, är en av stadens mest ikoniska parker. Varje vår förvandlas parken till ett hav av rosa och vita blommor när körsbärsträden blommar. Denna årliga händelse lockar besökare från hela världen och är en höjdpunkt för många stockholmare.

Körsbärsträden i Kungsträdgården är japanska prydnadskörsbärsträd, även kallade sakura på japanska. Träden planterades första gången i Kungsträdgården på 1950-talet som en gåva från Japan till Sverige som en symbol för vänskap mellan de två länderna.

Det finns över 60 körsbärsträd i Kungsträdgården, varav de flesta är av sorten Somei Yoshino, som är den mest vanliga sorten av prydnadskörsbärsträd i Japan. Träden kan bli upp till 10 meter höga och deras rosa och vita blommor blommar i cirka en vecka i början av april.

Varje år är blomningen av körsbärsträden i Kungsträdgården en stor händelse i Stockholm. Det är inte ovanligt att parken blir fullpackad med besökare som vill njuta av den vackra blomningen. Det finns också olika evenemang som arrangeras under blomningen, inklusive konserter och picknickar.

Men det finns också en känsla av sorg när blomningen är över. Precis som körsbärsträdens blommor är livet kort och flyktigt. Detta är en av anledningarna till att körsbärsträdens blomning har en särskild betydelse i Japan, där det symboliserar skönhet, förnyelse och hopp.

Kungsträdgården är en fantastisk plats att besöka under körsbärsträdens blomningstid. Även om det kan vara trångt och svårt att hitta en plats att sitta, är det värt besväret för att se den underbara blomningen. Och för de som inte kan besöka parken personligen finns det många bilder och videoklipp som fångar skönheten i körsbärsträdens blomning och sprider glädje över hela världen.

Man vill inte missa denna fantastiska tid. Underbart är kort som jag brukar säga så det gäller att hålla koll. Rätt som det är så är det försent… Missa inte blomningen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *