Sweden

Häftiga ställen att fira nyår på

Posted on

Jag sitter just nu och funderar på vilka häftiga ställen det finns att fira nyår på runt om i världen. Jag brukar själv vara utomlands på nyår och har upplevt en hel del häftiga ställen. I listan här nedan tipsar jag om platser jag själv besökt, men också platser jag hört ska vara ljuvliga. Jag själv föredrar att fira nyår i något varmt land. Hur är det med? Vart ska ni fira in det nya året i år?

Häftiga ställen att fira nyår på

  • New York – New York är en plats man måste (innan man dör) fira in det nya året på. New York är känt för deras fantastiskt stora nyårsfirande på stora “Times Square”. När bjuds det på shower, konserter och en rad nattklubbar samt restaurangen natten till ära. Der är så många som en miljön människor som samlas för att se det så kallade “Times Square ball drop”. Detta kan förklaras som att en boll faller vilket ska symbolisera nytt år. I samband med den fallande bollen regnar det konfetti över hela torget.
  • Thailand – Vill man ha att fantastiskt vackert nyår, om än lite lugnare än New York är Thailand ett bra alternativ. Här bjuds det oftast på häftiga eldshower och fyrverkerier på stränderna. På många ställen har man även möjlighet att skicka upp en lykta i himlen. Detta sägs vara en symbol på att du släpper alla dina eventuella problem från året som gått och får en nystart in på nästa år.
  • Paris – Att fira nyår i romantiska paris är en saga för sig. Detta är något alla måste uppleva med sin älskade. Se Paris från sin vackraste sida på Trocadéro square som är en fantastisk plats med blick över Eiffeltornet. Paradgatan Champs Elysees är annars en väldigt vacker plats att skåda de vackra fyrverkerierna.
  • Sydney – I Australiens vackraste stad kan man varje år se fantastiska fyrverkerier intill Sydney Harbour. Här samlas en miljon människor för att skåda himlen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *