Akacia Medical
Okategoriserat

vad är ett vackert hår?

Posted on

Hej fina ni! Som alla mina läsare kanske inte vet är jag utbildad frisör i grunden. Jag gick en treårig gymnasieutbildning med mycket teori, praktik, teori igen och avslutningsvis momentet ”jobba på elev-salong” där vi fick utföra allt vi lärt oss. Jag älskade att jobba som frisör, inte minst med att ha makten att kunna förändra människors utseende. Min specialitet var helt klart färg. Jag älskade att mixtra med färger på så sätt att man tog fram kundens bästa sidor. Att jobba med hår, färg och frisyrer sitter fortfarande kvar och är ett av mina största intressen. Jag älskar allt som har med hårvård att göra. Vår dagliga accessoar är ju vårt hår och jag har hellre ett vackert hår än en fin make up.

Vad är ett vackert hår?

Generellt anses ett vackert hår vara ett hår som är glansigt, fylligt och långt som kvinna. Ett fint hår förknippas mycket med välmående och det har bidragit till att många lägger många tusenlappar per år för eftersträva detta ideal. Det är även många kvinnor som använder sig av stora mängder löshår som sliter ut håret och på sikt även kan bidra till håravfall pga tyngderna, det blir då ofta en ond cirkel.

Idag finns det så många människor som tyvärr lider av håravfall som kan arta sig på olika sätt. Vissa tappar hår på grund av stress, andra vid hormonella rubbningar och andra när dem kommer upp i ålder. Vad du än har drabbats av för typ av håravfall kan man lindra, motverka och återfå sitt hår igen. Det finns olika vägar att gå beroende på vilket ”problem” du har. Något som känns väldigt betryggande att veta om det någon gång skulle uppstå.

I detta inlägg ska jag prata lite om hårtransplantation för dig som utsatts för Androgen Alopecia, alltså ärftligt håravfall. Många kvinnor väljer  ofta att göra en hårtransplantation för att hårfästet krupit tillbaka eller att dom upplever att deras panna är för stor.

Dem flesta människor som drabbats av skallighet eller vikar vid hårfästet kan få ett väldigt fint resultat av hårtransplantation. Jag har läst på en hel del om hårtransplantationer. Jag har kikat på före och efterbilder, läst patientberättelser och grävt ner mig i hur behandlingen går till hos Akacia Medical.

Jag har läst lite om just hårtransplantation Turkiet och det är faktiskt något som Akacia Medical erbjuder. Vissa av deras patienter väljer att göra sin hårtransplantation i Istanbul och kombinera det med en utlandssemester i samband med ingreppet. Om du väljer att göra en hårtransplantation i Turkiet via oss så får du lägre pris, men även Akacia Medicals trygghet som medföljer.

Kortfattat så går en hårtransplantations behandlingen till så att man utvinner hårsäckar i från exempelvis bakhuvudet där håret oftast är tätare än i fram. Man fyller sedan ut dem områden som är kala, eller tunnare med ens egna hårsäckar.

När man gjort en hårtransplantation kommer resultaten successivt och man kan se resultat efter ca tre månader. Resultaten blir otroligt naturliga och man kan inte se att du inse att du gjort en hårtransplantation. Fue-metoden lämnar inte några ärr efter sig. Själva behandlingen sker i lokalbedövning och du känner inget när behandlingen pågår, det tar några timmar och medan man väntar kan man kika på film eller Instagram i mobilen.

Först efter 3-4 månader kommer du att börja se en skillnad och det slutliga resultatet ser du efter 9-12 månader. Efter 12 månader gör dem på kliniken en utvärdering där dem tittar noggrant på slutresultatet tillsammans med dig.

Andra tips för få ett vackert hår

Det är även så för att få ett vackert hår räcker det inte bara att ha genetiken på sin sida, inte som kvinna iaf. Att få ett starkare och finare hår är något som under min frisörtid upplevde att många frågade efter. Jag skulle främst säga att ett naturligt hår är det håret som mår bäst, undvik för mycket starka kemikalier i håret och i främst i hårbotten. Därefter är anpassad hårvård, har du ett färgat hår så använd gärna färgbevarande hårvård, har du ett blekt hår använd gärna hårvård för skadat hår. Visste du att överanvändande av torrschampo och för sällan av tvättande av hår kan bidra till en tilltäppt hårbotten och förhindra håret att växa som det ska?

Vill du få lite stadga i ditt hår så är saltvattenspray ett naturligt alternativ och härliga oljor på längderna som minskar friktion och ger glans. Hoppas du tyckte detta inlägg var intressant <3

Akacia Medical

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *